Bedava Sohbet

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sohbet odalarına bağlanın bedava sohbet edin, yeni arkadaşlıklar kurun.
Play Store App Store

Sohbet Girişi

* Şifreniz yoksa boş bırakın. FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

Masaüstü üzerinden bağlanmak için mirc indir.

Adana Kameralı Sohbet Odaları - TRSohbetim - Sohbet , Chat , Mobil Sohbet


Adana Kameralı Sohbet Odaları

Adana Kameralı Sohbet Odaları içerisinde Sohbet Chat yapmaya başlamadan önce sizlere Adana ilinin ilçeleri hakkında biraz bilgiler vereyim. Öncelikle Adana ilimizin merkez ilçesi olan Yüreğir ‘den başlayalım. Sonra da sırada Karataş ilçesi var.

Yüreğir Hakkında

Yüreğir, Adana‘nın Büyükşehir merkez ilçelerinden birisidir. Adana‘nın ortasından geçen seyhan Nehri, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini ayırır.

Tarihçe

Adana‘nın merkez ilçesi olan Yüreğir, 5 Haziran 1986’da belediye olmuştur. İsmini 1250-1352 yılları arasında Türk Oğuz boyundan Üçoklara ait kavmin buraya yerleşmesinden dolayı almıştır. Adana’nın en çok göç alan ilçesidir.

Coğrafi özellikleri

Coğrafi konum olarak Torosların eteğine kurulan Çukurova Üniversitesi’nin güneyinde başlayan Yüreğir İlçesi yerleşim alanı, doğuda Misis havzası, batıda Seyhan Nehri ve güneyde Karataş Ovası ile çevrelenmiş bölgede oluşan yerleşim alanıdır. Tarihsel olarak geçiş alanları üzerinde bulunması sebebiyle Yüreğir ilçesi önemli bir kavşak noktası olarak düşünülmüştür.

İlçesinin kuzeyinde İmamoğlu, kuzeybatısında Karaisalı, batısında Seyhan, doğusunda Ceyhan, güneyinde Yumurtalık ve Karataş ilçeleri bulunmaktadır.

İlçede bulunan eserler

İlk ve ortaçağda önemli bir yerleşim merkezi olan Yüreğir ve yöresinde eski eser olarak köprü ve höyük, yer mozaikleri ve su kemerleri, hamam ve kervansaray bulunmaktadır. Bu eserler Hitit, Roma, Selçuk ve Osmanlı dönemlerine aittir.

Karataş Hakkında

Karataş, Adana‘nın bir ilçesidir. Doğu Akdeniz bölgesinde Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin doğal sınırları içerisinde kurulmuş olup Adana’ya 48 km uzaklıktadır.

1986 yılında Adana’da Yüreğir ilçesinin kurulmasıyla köylerinin bir kısmı bu ilçeye bağlanmıştır ve 2020 yılı itibarı ile 43 mahallesi vardır.

Tarihçe

Tarihi çok eskilere dayanan Karataş M.Ö. 1000 yıllarında askeri ve ticari önemi olan yollar üzerinde kurulmuş bir liman şehridir ve antik dönemlerdeki ismi Margasus’tur. M.Ö. 1900’lü yıllarda Arvaza ve Huri krallıklarının, M.Ö. 1530’lu yıllardan sonra da Hitit krallığının idaresine girmiştir. M.Ö. 1200’lerden önce Kue, sonra da Asur krallığının egemenliğine geçmiştir. Karataş‘ta bulunan yazılı eserlerin çoğu Kue Krallığı zamanına rastlamaktadır.

Antik dönemlerde coğrafi konumu önemli olan şehir, aynı zamanda Ceyhan nehri boyunca o dönemde kurulmuş olan Mopsuhestia, Hemite ve Asitavandaya şehirlerine kilit bir noktadadır.

Şehir ortaçağda Roma ve Abbasilerin egemenliğini yaşamış ve 1517 yılında Osmanlıların idaresine girmiştir. I. Dünya Savaşı’ndan sonra bir yıl Fransız işgali altında bulunan kent 1928 yılında bucak, 1957 yılında da ilçe olmuştur


Yazar: admin

Görüntüleme: 177 defa

Kategori: Genel

Yayınlanma Tarihi: 26 Ocak 2023

Cevap bırakın