Bedava Sohbet

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sohbet odalarına bağlanın bedava sohbet edin, yeni arkadaşlıklar kurun.
Play Store App Store

Sohbet Girişi

* Şifreniz yoksa boş bırakın. FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

Masaüstü üzerinden bağlanmak için mirc indir.

Adana Mobil Sohbet - TRSohbetim - Sohbet , Chat , Mobil Sohbet


Adana Mobil Sohbet

Adana Bayan Sohbet Odaları Adana Bayan Sohbet Odası Adana Bayan Sohbet Siteleri Adana Bayanlarla Sohbet Adana Canlı Chat Adana Canlı Chat Odaları Adana Canlı Chat Odası Adana Canlı Chat Siteleri Adana Canlı Chat Sitesi Adana Canlı Sohbet Adana Canlı Sohbet Odaları Adana Canlı Sohbet Odası Adana Chat Adana Chat Odaları Adana Chat Odası Adana Chat Siteleri Adana Chat Sitesi Adana Dul Sohbet Adana Dul Sohbet Odaları Adana Dul Sohbet Odası Adana Dul Sohbet Siteleri Adana Dul Sohbet Sitesi Adana Evli Sohbet Adana Evli Sohbet Odaları Adana Evli Sohbet Odası Adana Evli Sohbet Siteleri Adana Evli Sohbet Sitesi Adana Gabile Sohbet Adana Gabile Sohbet Odaları Adana Gabile Sohbet Odası Adana Gabile Sohbet Siteleri Adana Gabile Sohbet Sitesi Adana Mynet Sohbet Adana Sohbet Adana Sohbet Odaları Adana Sohbet odası Adana Sohbet Siteleri Adana Sohbet Sitesi Bedava Canlı Chat Bedava Canlı Chat Odaları Bedava Canlı Chat Odası Bedava Canlı Chat Siteleri Bedava Canlı Chat Sitesi Bedava Chat Bedava Chat Odaları Bedava Chat Odası Bedava Chat Siteleri Bedava Chat Sitesi Bedava Sohbet Bedava Sohbet Odaları Bedava Sohbet Odası Bedava Sohbet Siteleri Bedava Sohbet Sitesi Chat Chat odaları Chat Odası Chat Siteleri Chat Sitesi Dini Chat Dini Chat Odaları Dini Chat Odası Dini Chat Siteleri Dini Chat Sitesi Dini Sohbet Dini Sohbet Odaları Dini Sohbet Odası Dini Sohbet Siteleri Dini Sohbet Sitesi islami Sohbet islami Sohbet Odaları islami Sohbet Odası islami Sohbet Siteleri islami Sohbet Sitesi Kelebek Chat Kelebek Chat Odaları Kelebek Chat Odası Kelebek Chat Siteleri Kelebek Chat Sitesi Kelebek Sohbet Kelebek Sohbet Odaları Kelebek Sohbet Odası Kelebek Sohbet Siteleri Kelebek Sohbet Sitesi Mynet Adana Sohbet Mynet Sohbet Mynet Sohbet Adana Mynet Sohbet Odaları Mynet Sohbet Odası Mynet Sohbet Siteleri Mynet Sohbet Sitesi Parasız Canlı Sohbet Parasız Canlı Sohbet Odaları Parasız Canlı Sohbet Odası Parasız Canlı Sohbet Siteleri Parasız Canlı Sohbet Sitesi Parasız Chat Parasız Chat Odaları Parasız Chat Odası Parasız Chat Siteleri Parasız Chat Sitesi Parasız Sohbet Parasız Sohbet Odaları Parasız Sohbet Odası Parasız Sohbet Siteleri Parasız Sohbet Sitesi Sohbet Sohbet odaları Sohbet Siteleri Sohbet Sitesi bedava Canlı Sohbet bedava Canlı Sohbet Odaları bedava Canlı Sohbet Odası bedava Canlı Sohbet Siteleri bedava Canlı Sohbet Sitesi bedava Chat bedava Chat Odaları bedava Chat Odası bedava Chat Siteleri bedava Chat Sitesi bedava sohbet bedava sohbet odaları bedava sohbet odası bedava sohbet siteleri bedava sohbet sitesi
Adana Mobil Sohbet
Adana Mobil Sohbet Odaları içerisinde binlerce Adanalı kullanıcı Sohbet Chat yapıyor, kendilerine arkadaş arıyor. Fakat Adana Mobil Sohbet Odaları içerisinde yalnızca Adanalı kullanıcılar değil farklı farklı illerden hatta Türkiye’nin 81 il ve ilçelerinden kullanıcılar Ücretsiz Sohbet Chat yaparak kendilerine Adana ilinden arkadaş arıyor.

Adanalı halkımız bilir tabi ki ama farklı il ve ilçelerden Adana Sohbet Odaları içerisine giren ve Sohbet Odaları içerisinde kendilerine Adana ilinden arkadaş arayan kullanıcılarımız için ilimizi tanıtalım. İlimizi ilçeleriyle tanıta tanıta ilerliyoruz. Bu makalemizde ise Pozantı ilçesiyle sürdürelim.

 

Tarihi boyunca Pozantı’ya çeşitli milletler tarafından değişik isimler verilmiştir. Pozantı’nın ilk çağlarda adı Pendonsis ya da Pendosis idi. Araplar El Bedendum demişler, Türkler de Bozantı ismini vermişlerdir.

Gülek Boğazı yolu çoğu milletin konup göçtüğü Pendonsis kenti artıkları üzerine kurulmuş, tarihi boyunca coğrafi konumundan kaynaklı önemli bir konak yeri olmuştur.

Pozantı ve çevresi Hititlerin, Perslerin, İskender’in, Roma ve Bizans İmparatorluğunun idaresinde kaldıktan sonra, Abbasiler devrinde özellikle Halife Harun Reşit zamanında bu bölgeye birden fazla Türk aşiret ve boyu yerleştirildi. 1015 tarihinden itibaren Anadolu’ya başlayan Türk akınları buralara kadar uzandı. 1071 Malazgirt zaferinden sonra Türkler’in hakimiyetine alındı. Haçlı seferleri sırasında tekrar Bizansların eline geçen Pozantı daha sonra Kilikya Ermeni Krallığı ve Memlüklere bağlı Ramazanoğullarının eline geçtikten sonra Yavuz Sultan Selim’in 1517 seferi ile Osmanlı topraklarına katıldı.

Mondros Ateşkes Antlaşmasının imzalanmasından sonra Anadolu, işgal güçlerinin istilasına uğramakla Pozantı’da Fransızların işgaline maruz kalmıştır. 25 Mayıs 1920’de Pozantı düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Bu esnada Adana da Fransızların işgali altındaydı. İl merkezi 5 Ağustos 1920 Pozantı kongresinden sonra, Pozantı’ya taşındı. 1954 yılına kadar bucak olan Pozantı bu tarihte ilçe olmuştur.

Pozantı, Çukurova Bölgesini ve Akdeniz kıyılarını İç Anadolu’ya bağlayan en basit ulaşım yolu üzerinde bulunmaktadır. Sözü edilen ulaşım basitlığı bunun yanı sıra turizmin Pozantı’dan geçerek bir taraftan İç Anadolu’ya (Kapadokya, Ihlara Vadisi, Konya, Ankara, Kayseri) diğer yandan Akdeniz Bölgesi (Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay) ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin (Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin) ulaşımını sağlamaktadır. Bölgede Aladağ Milli Parkı ve Demirkazık zirvesi,

Çiftehan kaplıcaları, Ulukışla Karagöl ile Bolkar dağları bilhassa yazın turizmin yoğunlaştığı alanlardır. Bu alanlara giden insanlar Pozantı’da konaklayarak günübirlik gidip gelebilmektedir. Günübirlik konaklama giderek yaygınlaşmaktadır. Halihazırda bu kişilere ilçede konaklama dışında diğer turizm imkânları (organizasyon, tlinkar, turistik eşya satışı, alışveriş mekanları vb.) sunulamamaktadır.

İlçe merkezinde bulunan tek tarihi eser, 1919 yılında kolordu komutanı Ahmet Cemal Paşa tarafından yaptırılan Cemal Paşa camii ve çeşmesidir. Bu camii sonradan onarılmıştır. Bugün ise bazı dini günlerde artan cemaata yanıt verebilmesi için bir kat daha yükseltilmiş ve üzeri kubbeler ile örtülmüştür.

İlçe sınırları içindeki eski ve yeni Anahşa kaleleri Tekir tabyaları vardır. 1671 tarihinde Gülek’in girişindeki tarihi Anahşa kalesini gören Evliya Çelebi, orasının mamur bir kale olduğunu yazmaktadır. Araplar, Hüsnüs-Sekabile derdi.

Eski Konacık 4 km doğusundaki yalçın bir dönemecin gediği üzerine kurulu Anahşa kalesi de birkaç defa onarılmıştır. Tekir tepesini iki yönden kontrol altında tutan bugünkü E-90 karayolu kenarında üst kısmı yıkılmış, toprak altındaki bölümleri sağlam olan bir ara bölümünde bulunduğu Tekir tabyaları ise Mısırlı İbrahim Paşa zamanından kalmadır (19. yy başları).

Aşçıbekirli köyü yakınlarındaki Fenese harabelerinin ise Bizans devrine ait bir kent artıksı olduğu sanılmaktadır. Şeker pınarındaki tarihi taş köprü (Ak köprü) Ekim 1981’de meydana gelen sel taşkını sırasında yıkılmıştır. Bu köprünün tarihi ile ilgili kitabesinin kaybolması sebebiyle net bir bilgi bulunmamaktadır.

Ancak köprü eski yapısal özellikleri bozulmadan yeniden onarılmıştır. Kamışlı köyü sınırlarında bulunan Ören ve Asar yaylarının da eski birer kent artıksı olduğu söylenmektedir. Bu da topraktan çıkan eskiye ait artıklar ve künkle (taş boru) su yolu bozuntusu ile eski su yolu deposu bozuntularından anlaşılmaktadır.


Yazar: admin

Görüntüleme: 1213 defa

Kategori: Genel

Yayınlanma Tarihi: 31 Ocak 2023

Cevap bırakın